Första rek-/inköpsresan!

Så har jag varit på en första rek-/inköpsresa för Vintage from Paris räkning! Denna resa var en kombinerad post-bröllop-rek-resa med vänner så det blev ganska lite vintage – men som sagt en första gång. Jag hade med mig en lista på butiker som Vintage from Paris tidigare ägare gett mig, så jag började där och besökte dessa butiker:

Come on Eileen
40 Rue Rivoli
Här fanns mycket av allt! Även en hel del märkesprodukter, men kanske inte alltid i så gott skick. Allt är second hand men en hel del relativt nyproducerat. Jag kom i alla fall därifrån med ett par klänningar! Priserna var helt ok, men jag prutade ner totalsumman lite eftersom klänningarna kostade ganska mycket styck.

Kiliwatch Paris
64 Rue Tiquetonne
En butik som blandade både gammalt och nytt – väldigt trevlig! Jag var här flera gånger under dessa dagar och kom därifrån med två par ursnygga pumps. Helt ok priser!

Vintage System
17 Rue Barbette
Lite men cool butik! Lite 70-tal men mest 80-tal och framåt. Fanns en del märkesprodukter men de var ganska dyra.

Gabrielle Geppert
31 Galerie de Montpensier
I ett par nummer bort från där vi bodde fanns denna lyx-vintage-butik. Ägaren Gabrielle var en härlig person som gärna berättade om sitt händelserika liv inom modevärlden. Köpte inget denna gång, men kommer absolut besöka henne igen!

Gilda
13 Rue Rambuteau
En blandning av vintage och nyproducerat i vintage-stil. Fina klänningar och vida byxor med hög midja! Även här var ägaren en härlig person som gärna berättade om sin passion för vintage.

 

Utöver vintage-rek så var vi bland annat på utställningen ”Christian Dior, Couturier du rêve” (fantastiskt!), åt soufflés på restaurangen Champeaux och bodde i denna urcharmiga Airbnb-lägenhet.

À bientôt, Paris!

/Lorraine


Guide: Vintage-shopping i Paris

Här är guiden som samlar över 70 vintage-butiker och marknader i Paris! Köp den här på Vintage from Paris.