Vintage-shopping i Paris – augusti 2018

Äntligen styrde resan till Paris igen! Egentligen hade jag tänkt åka lite senare på hösten, men när en vän hörde av sig om att hon skulle vara i Paris sista helgen i augusti kunde jag inte stå emot. Och det var inte dumt! Precis när sommaren börjat svalna hemma i Sverige så var den precis sådär sensommarljuvt i Paris. Att ha vänner på plats är lite av det bästa upplägget när jag ska på inköpsresa. De hänger på shoppingen när de kan och vill, och så möts vi upp för trevligheter (det vill säga mat).

Den här gången hade jag mer av en plan på vilka områden som jag skulle besöka så med kartan i högsta hugg, en pain au chocolat i väskan och bra skor besökte jag följande butiker:

Les Ginettes
4 Rue du Sabot
En favorit! Hade lite svårt att hitta till den, men jättesöt butik med mycket fina saker i bra skick och till rimliga priser. En hel del märkesartiklar. Rekommenderas!

Kilo Shop St Germain
125 Boulevard Saint-Germain
Bra butik där det mest köps på vikt. Mycket 80-90-tal, kjolar, skor, väskor. Inte så mycket klänningar.

Culture Vintage (BHV Marais)
52 Rue de Rivoli
En trappa upp inne i BHV-varuhuset. Bra ställe! Randiga tröjor till bra priser.

 

Bobby
89 Rue Réaumur
En pärla, riktig favorit! Bra skick, välsorterat, bra ordning och supertrevlig personal. En hel del märkesartiklar till bra priser.

Hippy Market St André
46 Rue Saint-André des Arts
En kedja med flera butiker runt om i stan. Stora butiker och man kan hitta mycket. Stort utbud av scarfs i just denna!

Kilo-Shop Kawaii Passy (Chicago)
63 Rue de Passy
Ganska liten butik, men en hel del bra saker! Många sidenblusar. Det mesta köps på kilo.

Mad Vintage
35 Rue Quincampoix
Också en favorit! Ganska ny butik med än så länge bra fyndläge. Bra kjolar och en del märkesplagg som gömmer sig i mängden.

 

Utöver shopping blev det också middag på den gulliga Les Chouettes, häpnadsväckande fin middag på Loulou – Louvren i ryggen och utsikt över Eiffeltornet, kan inget annat än att rekommendera så mycket! – och brunch på Ralph Lauren (absolut lyxigt och trevligt, men väldigt amerikanskt och inte alls det mysiga franska).

Boende den här gången blev på hotell La Louisiane (bokat via Airbnb) i Saint-Germain des Prés. Hotellet låg jättebra till och jag blev väldig väl mottagen och hjälpt av deras trevliga personal.

À bientôt, Paris!

/Lorraine

 

 

 


Guide: Vintage-shopping i Paris

Här är guiden som samlar över 70 vintage-butiker och marknader i Paris! Köp den här på Vintage from Paris.